Short-lease.com

Een auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland

Een auto importeren uit Duitsland

Het importeren van een auto is populaire optie die door steeds meer mensen wordt gebruikt. Auto’s worden naar Nederland ge├»mporteerd vanuit verschillende landen. Duitsland is hierbij een van de landen waar vandaan de meeste auto’s naar Nederland worden ge├»mporteerd. Dit heeft uiteraard redenen. Het is namelijk zo dat een auto importeren Duitsland verschillende voordelen met zich meebrengt en deze voordelen vaak het proces dat er bij kijken waard is.

Voordelen auto importeren Duitsland

Het importeren van een auto heeft verschillende voordelen. Om te beginnen zijn auto’s in het buitenland, met name dus in Duitsland, vaak een stuk goedkoper. Daarnaast zijn de auto’s in betere toestand. Dit zorgt ervoor dat je voor lagere prijzen betere auto’s kunt krijgen die in veel gevallen ook een stuk minder kilometers op de teller hebben. Wanneer je een auto gaat importeren uit Duitsland krijg je dan ook te maken met deze voordelen. Overigens is Duitsland direct naast Nederland, wat weer het voordeel met zich meebrengt dat je om vanuit Duitsland een auto te importeren geen lange reis hoeft te maken. Daarnaast heb je in Duitsland vaak een stuk meer keuze uit verschillende auto’s. De ideale auto die je zoekt kan in een land als Duitsland vaak een stuk makkelijker te vinden zijn dan in Nederland, simpelweg omdat je er een stuk meer opties hebt. Tevens zijn auto’s vaak een stuk luxer.

Proces auto invoeren

Wanneer je een auto gaat invoeren vanuit Duitsland is het belangrijk dat je voordat je de aankoop bevestigd de auto controleert op alle belangrijke zaken. Als dit allemaal gedaan is en de auto is gekocht moet deze naar Nederland gebracht worden. Vanuit Duitsland is dit meestal geen groot probleem. Eenmaal aangekomen in Nederland dien je voor de auto sowieso een APK-keuring af te leggen. Vervolgens moet je de zaken met BPM regelen voor het auto invoeren. Als ook dit gelukt is zul je je Nederlandse kentekenplaten in ontvangst nemen en kun je gerust de weg op met je nieuwe auto.