Short-lease.com

Hybride of elektrische auto leasen

Steeds meer mensen maken de overstap naar een hybride of elektrische auto. Er is ook nog steeds een grote groep automobilisten die de overstap overweegt. Dat is niet zo gek: aan hybride en elektrisch rijden kleven vele voordelen, waarvan de zeer gunstige bijtellingsregelingen er maar één is. Maar hoe weet je nu of elektrisch of hybride rijden bij je past? En kies je dan voor een hybride of toch voor een volledig elektrische auto?

Een hybride auto

Een hybride auto beschikt over zowel een elektromotor als een verbrandingsmotor. De verbrandingsmotor laadt de elektromotor tijdens het rijden op. Met een hybride auto kunt u dus rijden op conventionele brandstoffen, maar ook elektrisch. U hoeft de auto niet op te laden.

Een elektrische auto

Wanneer u kiest voor een elektrische auto, heeft deze geen verbrandingsmotor. De elektrische auto wordt aangedreven door een accupakket en een elektromotor. U laadt de auto op, bij u thuis, onderweg op een oplaadpunt of op de zaak, en gebruikt geen fossiele brandstoffen. Een elektrische auto is de meest milieuvriendelijke auto die u kunt krijgen.

Voordelen van hybride en elektrisch rijden

Een hybride of elektrische auto is goed voor het milieu en voor uw portemonnee. U zorgt voor aanzienlijk minder vervuiling, gebruikt aanzienlijk minder of zelfs helemaal geen fossiele brandstoffen meer en geniet van diverse fiscale voordelen. Ook is een auto die elektrisch rijdt aanzienlijk stiller. Wanneer iedereen zou overstappen op een elektrische auto, zou geluidsoverlast door stadsverkeer bijvoorbeeld enorm afnemen.

Waarom shortleasen zo slim is

Shortlease is echt een ideale constructie wanneer je benieuwd bent of hybride of elektrisch rijden bij je past. Je sluit een leaseovereenkomst af voor de duur van enkele maanden en krijgt in die tijd uitgebreid de gelegenheid om de auto onder verschillende omstandigheden uit te testen. Aan het einde van je shortlease-overeenkomst kun je zelf een goede afweging maken tussen de kosten en de baten van een milieuvriendelijke auto. Rijdt het fijn? Wat is het verbruik van je hybride bolide? En wat zijn nu exact de kosten van een elektrische auto? Allemaal vragen die je na een paar maand uitproberen goed kunt beantwoorden.

Elektrische auto shortleasen

Niet bij alle shortlease-maatschappijen heb je een ruime keuze in hybride en elektrische auto’s.  Shortlease is een uitzondering daarop. Vooral in hybride auto’s beschikt het bedrijf over een uitgebreid aanbod van verschillende merken, zoals bijvoorbeeld de populaire Toyota Prius, maar ook de compacte Peugeot iOn, de representatieve Opel Ampera en de nieuwe Volvo V40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *