Short-lease.com

7 voordelen van shortlease

Shortlease kent tal van voordelen ten opzichte van zowel kopen als traditionele leasecontracten. Shortlease is flexibel, betaalbaar en springt in op uw individuele vervoersbehoefte. Op deze pagina leest u meer over de voordelen van shortlease.

1. Shortlease laat u rijden in jonge auto’s

Een shortlease-contract loopt zo kort of lang als u dat wilt, ergens tussen twee maanden en twee jaar. Als u dat leuk vindt, kunt u dus elk jaar of elke twee jaar in een nieuwe auto rijden. Shortlease contract afgelopen? Dan zoekt u toch gewoon een nieuwe auto uit?

2. Met shortlease loopt u geen financieel risico

Shortlease kent een korte contractduur. U gaat dus geen leaseovereenkomst aan voor jaren, met alle financiële risico’s van dien. In plaats daarvan is de contractduur zeer overzichtelijk, en geniet u in sommige gevallen zelfs van een flexibel op te zeggen shortlease-contract. Bij sommige leasemaatschappijen kunt u uw shortlease-contract opzeggen met één maand opzegtermijn, zonder afkoopboetes.

3. Met shortlease kunt u auto’s uitproberen

Shortlease is ideaal om een specifiek type auto uit te proberen. Overweegt u een overstap naar een bepaald merk, maar wilt u eerst eens een paar maandjes ervaren hoe dat rijdt? Bent u nieuwsgierig naar het rijden in een hybride of elektrische auto? Shortlease biedt u de mogelijkheid dit uit te proberen. Sluit een contract af voor bijvoorbeeld drie of zes maanden en u weet precies of die ene auto iets voor u is!

4. Shortlease sluit aan op uw vervoersbehoefte

Heeft u behoefte aan een flexibel wagenpark dat aansluit op bijvoorbeeld seizoenswerk of een groeiend of inkrimpend bedrijf? Met shortlease kunt u uw vervoersbehoefte en wagenpark op elkaar afstemmen. Wilt u bijvoorbeeld in de maanden april tot en met oktober de beschikking hebben over een (extra) bedrijfswagen, dan sluit u in april een shortlease-contract af voor 7 maanden en levert u de auto eind oktober weer in. Heel eenvoudig.

5. Shortlease is ook geschikt voor zzp’ers en startend ondernemers

Omdat met shortlease het financiële risico klein is, is shortlease ook heel geschikt voor zelfstandig ondernemers of starters. U hoeft voor een shortlease auto meestal geen jaarrekening te presenteren.

6. Shortlease is ideaal tijdens een eerste arbeidsovereenkomst

Een eerste arbeidsovereenkomst heeft traditioneel een geldigheid van zes maanden. Daarna wordt aan de hand van bijvoorbeeld de prestaties van de werknemer, de financiële omstandigheden van een bedrijf en de werkgelegenheid bekeken of een nieuw contract wordt aangeboden of niet. Het brengt best een risico met zich mee om een nieuwe werknemer een leaseauto aan te bieden. Als het contract niet verlengd wordt, blijf je als werkgever zitten met je leasecontract. Shortlease verhelpt dit probleem. Sluit voor een nieuwe werknemer een contract af met een looptijd van zes maanden en u blijft nooit met een auto zitten.

7. Shortlease is betaalbaar

Veel mensen denken dat shortlease duurder is dan gewone lease. Dat is een hardnekkig misverstand. Bij de meeste shortlease-maatschappijen ben je absoluut niet duurder uit dan bij een gewone leasemaatschappij. Bij sommige aanbieders krijg je al een shortlease auto vanaf € 225,00 per maand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *