Short-lease.com

Leasen of kopen?

Een auto leasen of toch kopen? Dat is voor zakelijk rijders een ingewikkelde afweging. Hopelijk kunnen we u een handje helpen met onze overwegingen en informatie voor ondernemers.

Voordelen van kopen

Een auto kopen kent een aantal voordelen. Ten eerste bent u natuurlijk zelf eigenaar van de auto. Eventuele verkoopopbrengsten zijn voor u en u bepaalt zelf welke veranderingen u aan de auto aanbrengt. U kiest zelf uw accessoires, u kiest zelf uw verzekering, u kiest zelf uw automonteur, enzovoort.

Voordelen van leasen

Voor de zakelijk rijder heeft leasen echter ook substantiële voordelen. Zo bent u bij full-operational lease in één keer klaar. U weet precies welk bedrag maandelijks aan u in rekening wordt gebracht en dit is inclusief rente, verzekering, kilometers en onderhoud. Wat dat onderhoud betreft weet u dat u daarvoor terecht kunt bij een officiële merkdealer waar uw auto met de grootste zorg wordt onderhouden. Tot slot geeft een leaseauto u een sterk vereenvoudigde administratie. Het enige wat u hoeft te doen is uw maandelijkse factuur inboeken en de BTW aangeven bij de Belastingdienst. Een zakelijke leaseauto betekent een einde aan alle administratieve rompslomp!

Financial lease

Er is ook nog een tussenvorm. Bij financial lease gaat u een langlopende overeenkomst aan met een leasemaatschappij, met als uiteindelijke doel of mogelijkheid het overnemen van de auto. Aan het einde van de overeenkomst is (als je dat zo afspreekt) de auto van jou. Bij financial lease hoef je voor de aanschaf van een auto niet zo diep in de buidel te tasten en wordt het aankoopbedrag uitgesmeerd over meerdere jaren. U kunt de auto als uw eigen beschouwen (en bent zelf verantwoordelijk voor de verzekering en wegenbelasting van uw auto), maar zit wel vast aan langlopende verplichtingen. Lees meer: Wat kost een leaseauto?

Flexibele lease

Nieuw op de markt zijn bepaalde vormen van flexibele lease. Daarbij moet u denken aan shortlease of flexibele autolease. Binnen deze vormen van leasen worden de voordelen ten opzichte van kopen alleen maar groter. Bij deze vormen van leasen sluit u een contract af zonder langlopende verplichtingen. De opzegtermijn is vaak maar één maand, de auto’s zijn direct beschikbaar en u profiteert van de administratieve voordelen die een leaseauto u biedt. Shortlease biedt u bovendien de kans om regelmatig een nieuwe auto uit te zoeken.

Conclusie

De voornaamste vraag die u zich moet stellen als u de afweging maakt tussen een auto leasen en kopen, isde volgende. Wat is voor u belangrijker: administratieve eenvoud, of de vrijheid van een auto in eigen bezit? In de praktijk blijkt dat een leaseauto voor veel ondernemers veel aantrekkelijker is. Of dat voor u ook geldt, kunt alleen u beoordelen.

» Een auto leasen? Bekijk dan deze links!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *