Short-lease.com

Alles wat je over private lease wil weten!

Alles wat je over private lease wil weten!

Alles wat je over private lease wil weten!

Tegenwoordig kun je op veel verschillende manieren aan een auto komen. Sommige mensen rijden een auto van de zaak, anderen kiezen voor een occasion en dan heb je ook nog de optie voor private lease. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn, is de kans groot dat je jouw droomauto vindt. Vraag je vooral af wat het doel van de auto voor je zal zijn. Gebruik je hem voor je werk, vakanties, voor de boodschappen of om je kinderen naar de sport te brengen? Wanneer je dat duidelijk hebt, kun je uiteindelijk de knoop doorhakken. In deze blog lees je meer over private lease. Je komt erachter wat het inhoudt en wat de voordelen ervan zijn.

Wat wordt er onder private lease verstaan?

Private lease betekent dat je een auto leaset voor privédoeleinden. Je betaalt een bedrag per maand om in de auto te kunnen rijden. Het mooie is dat je met private lease vaak uit nieuwe auto’s kunt kiezen, je bent dus de eerste die erin rijdt. Tegenwoordig kun je ook flexibele contracten aangaan, zodat je de auto bijvoorbeeld kunt inleveren als je deze niet meer nodig hebt. Vaak zie je ook een mooie private lease aanbieding voorbijkomen. Bespreek de mogelijkheden en kijk vooral ook goed naar de kleine lettertjes van je private leasecontract. Als alles in orde is, kun je voordeliger rijden en zit je niet direct jaren aan de auto vast.

Welke voordelen zitten hieraan vast?

Wat is de reden dat steeds meer mensen naast voor auto occasions ook vaker voor private lease kiezen? Wat zijn de voordelen die eraan vastzitten? Allereerst heb je bij private lease de mogelijkheid om binnen een aantal jaar voor een nieuwe auto te kiezen. Je sluit een leasecontract af, waardoor je na afloop van het contract kunt kiezen voor een nieuwer model of om de auto zelf over te kopen van de leasemaatschappij. Verder heb je om een private leaseauto te rijden geen spaargeld of geleend geld nodig. Je betaalt per maand en je kunt voor een contract kiezen dat het beste bij je past, zodat je nooit te veel geld betaald.

Verder is private lease een optie op het moment dat je op leeftijd raakt. De bank wil dan minder snel een lening voor een nieuwe auto aan je toebedelen. Wanneer je voor private lease kiest, betaal je minder geld en kun je tot je oude dag gewoon nog auto blijven rijden, mits dit medisch mogelijk is natuurlijk.