Short-lease.com

Shortlease in Nederland

Shortlease in Nederland

Shortleasen is een snel groeiende leasevorm die veel voordelen met zich mee brengt. De reden van de snelle groei van de Shortlease in Nederland is dat het aantal zzp’ers en eenmanszaken de laatste twee jaar immens gegroeid is. Steeds meer mensen hebben ervoor gekozen om voor zich zelf te beginnen. Dit is weer het resultaat van de arbeidsmarkt en het slechte personeelsbeleid bij bedrijven.

Shortlease in Nederland.

Zoals ik hierboven al even kort vermeld heb ,is de oorzaak van de in populariteit toenemende shortlease in Nederland. De vele mensen die voor zichzelf beginnen, als zzp’er, freelancer, of een eenmanszaak opstarten. Hoe dan ook beginnen de ondernemers succesvol of niet hebben erg veel baat bij een shortlease in Nederland. Het feit is dat startende ondernemers nog geen harde jaarcijfers kunnen overleggen voor bijvoorbeeld een financial lease of een full operational lease. Bij een shortlease zijn deze jaarcijfers niet nodig omdat het financiële risico veel lager ligt. Hier betaal je uiteraard wel iets meer voor. Maar brengt een Shortlease in Nederland erg veel voordelen met zich mee, ook voor bedrijven die al langer bestaan en wel overtuigende jaarcijfers kunnen laten zien.

Nederland als Shortleaseland.

Nederland is echt een leaseland. Naast huizen is de auto het tweede meest aangekochte object middels een lening zoals we dat bij huizen met een hypotheek kennen. Echter zijn er wel veel verschillen en dan met name tussen de verschillende leasevormen. Zoals de naam het al zegt. is een Shortlease een leasevorm die je voor een korte periode kunt afnemen. Er zijn leasemaatschappijen die deze vorm al vanaf en dag aanbieden maar gemiddeld is een shortlease per maand opzegbaar en boetevrij. Dit beid voor jonge startende ondernemers veel voordelen. Zo kunnen ze hun liquide middelen die in het begin van hun start nog niet veel zijn. Behouden en gebruiken om te investeren in andere zaken. En kun je als ondernemer toch representatief en professioneel voor de dag komen door middel van een shortlease auto.

Voordelen van een shortlease.

  • U behoudt uw liquide middelen en loopt geen financieel risico.

Omdat je geen lange verplichting aan gaat met een langdurig lease contract, en per maand kunt opzeggen, loop je geen onnodig financieel risico. Stel dat de omzet van uw bedrijf steeds minder wordt en zo slecht is dat er bezuinigd moet worden. Dan kunt u eenvoudig een of al uw lease auto’s opzeggen en heeft u weer meer middelen om aan groei te werken. Zo kom je niet onnodig in de schulden wanneer je de lease termijnen even niet kunt betalen.

  • Meerdere lease auto’s uitproberen in kortere tijd.

Je kunt per maand het shortlease contract opzeggen, waardoor je in principe elke maand een andere auto zou kunnen rijden. Dit is natuurlijk niet efficient maar wel leuk. Het kan ook gebruikt worden om voor een korte tijd van bijvoorbeeld een paar maanden eerst een auto uit te proberen om erachter te komen of het de juiste auto is. Op deze manier kunt u meerdere auto’s testen en als het goed gaat met de zaken, overgaan naar bijvoorbeeld een full-operational of financial lease voor de auto waarvan u weet dat dat de perfecte auto voor u en u business is.

  • Betaalbaar.

Omdat er ontzettend veel leasebedrijven zijn die shortlease aanbieden. Is het soms moeilijk om de beste en goedkoopste shortlease deal te vinden. De prijzen verschillen nogal, toch hoeft een shortlease niet duur te zijn. En kun je bij veel bedrijven al een shortlease rond de € 200,- per maand vinden. De prijzen zijn altijd afhankelijk van het merk, model, de looptijd en het aantal te rijden kilometers.

  • De perfecte oplossing voor startende ondernemers.

Voor een private lease, een financial of full-operational lease worden altijd jaarcijfers gevraagd. Als startende ondernemer heb je deze nog niet. Of ze zijn niet toereikend. Terwijl je weet dat je makkelijk 3, 4 of misschien wel 600 euro per maand voor een lease auto kunt missen. Omdat een shortlease per dag / maand opgezegd kan worden is het financiële risico veel lager en vragen leasemaatschappijen geen jaarcijfers. Dit is de perfecte oplossing voor startende ondernemers die wel goed en professioneel voor de dag willen komen bij hun klanten.

Shortlease particulieren.

Hoewel shortlease in Nederland erg geschikt is voor starters en zzp’ers. Kunnen ook particulieren gebruik maken van deze vorm. Stel dat je het gewoon nog niet aan durft om een contract van een paar jaar af te sluiten. Of je hebt net je rijbewijs en weet nog helemaal niet hoeveel kilometers je gaat rijden omdat je hier geen referenties voor hebt. Om omdat je het leuk vind om elk jaar of half jaar een andere auto te rijden. In deze voorbeelden is een shortlease ook een erg goede oplossing.

Ben je opzoek naar een shortlease bedrijf bij jou in de buurt? Kijk dan eens op deze website, en dan met name bij Leaseplan Nederland. Dit is een erg goede leasemaatschappij met veel ervaring in veel landen op gebied van lease. Ze zijn de meest complete dienst die er op het gebied van een auto leasen is. Ze denken met je mee over wat de beste oplossing voor jouw bedrijf of jou als particulier is.