Short-lease.com

Transport koeling

Transport koeling

In de logistiek van het koelen draait alles om de juiste temperatuur. Daarom moeten goederen overeenkomstig met de voor de producten gewenste warmtegraad in een bestelwagen met koeling vervoerd worden. Maar wat is de algemene indicatie voor een goede transportkoeling?

TEMPERATUUR

Bevroren voedsel, voornamelijk vis, moet over het algemeen met een constante temperatuur van -18 °C vervoerd worden. Bevroren voedsel producten zoals vetten, eieren en vlees blijven zelfs bij temperaturen van -14 °C tot -10 °C in een perfecte staat. Gekoelde artikelen zijn niet bevroren. Ondanks dat moeten verse vis en kreeft(2°C), vlees- en worst producten en vrachtgoed met eieren(3°C), rond het vriespunt in de koeling van de bestelwagen opgeslagen worden. Minder gevoelig met betrekking tot de transportkoeling zijn melk, slagroom en kaas(4°C). Ongekoelde handelswaar,zoals groente en fruit, maar ook bloemen en bloembollen dienen koel gehouden te worden.De aanbevolen temperaturen hiervoor liggen tussen de 4°C en 8°C.

KOELING BESTELWAGEN

De verschillende aanbieders, zoals Coolgo.eu, die bestelwagens ombouwen tot een koeling bestelwagen, maken het mogelijk om de temperatuur tot op een graad nauwkeurig in te stellen. En waarborgen zo, met inachtneming van de juiste manier van opslag, dat de handelswaar vers blijft en niet bederft tijdens het vervoer. Alle gekoelde bestelwagens met hun koelings-systemen moeten een geldig certificaat hebben. Deze zijn ingedeeld in bepaalde categorieën, bovendien is internationaal vastgelegd bij welke temperaturen een versproduct vervoerd behoort te worden.

TECHNIEK

Bestelwagens met koeling verschillen technisch enorm met soortgelijke bestelwagens. In de transportwereld is flexibiliteit van groot belang. Daarom wordt het voertuig vaak helemaal naar de wens van de transportondernemer ingericht. Door de samenstelling van de geïsoleerde opbouw in combinatie met de ingebouwde systemen voor de koeling, is deze bestelwagen vaak ook zwaarder dan een vergelijkbaar model zonder opbouw.

Het op de juiste manier stapelen van de handelswaar en rekening houden met de buiten temperaturen zijn ook heel belangrijk. Goed gekoeld is half verkocht.