Short-lease.com

Hoe lang loopt een shortlease contract?

Hoe lang loopt een shortlease contract?

Shortlease is een constructie die tussen leasen en huren in ligt. Het is een soort korte termijn lease, of lange termijn huurauto. De meeste shortlease-aanbieders beginnen met shortlease vanaf één of twee maanden, en bieden contracten aan tot een looptijd van twee jaar. De meeste traditionele lease-maatschappijen bieden leaseauto’s aan vanaf één jaar.

Een auto voor enkele maanden

Een auto voor enkele maanden is denkbaar in talloze situaties. Denk bijvoorbeeld aan een leaseauto voor een nieuwe medewerker tijdens zijn eerste contract. Of aan een bedrijfsauto die je eigenlijk maar enkele maanden per jaar nodig hebt. Of je nu een leaseauto zoekt voor 3 maanden of voor een half jaar, shortlease is een uitstekende keuze.

Een auto voor een jaar

Een auto leasen voor ongeveer 1 jaar (9 maanden tot 15 maanden) is ideaal wanneer je bijvoorbeeld behoefte hebt aan een flexibel wagenpark of wanneer je graag een bepaalde soort auto wil proberen zonder direct vast te zitten aan de aanschaf of een langlopend leasecontract. Shortlease is ook dan een optie.

Auto leasen voor 1 tot 2 jaar

Wanneer je een auto wil leasen voor 1 jaar tot 2 jaar, kun je kiezen tussen traditionele lease en shortlease. Leg gewoon de tarieven voor jouw ideale auto naast elkaar en bekijk waar jij goedkoper uit bent! Shortlease is overigens absoluut niet duurder dan conventionele autolease. Vergelijken is dus zinvol. Let wel op welke kosten inbegrepen zijn en welke niet!

Lees meer: Hoe lang loopt een shortlease-contract?